It's amazing how you can control your life

Nä, såklart att man inte kan kontrollera hela sitt liv. Hade dock kanske varit rätt skönt, men även lite tråkigt. Men du kan iallafall försöka styra det åt rätt riktning och välja vad du vill fokusera på. And the outcome om du fokuserar på bra saker är ju fantastisk.
 
Jag ligger här i sängen och känner mig lugn och skulle till och med kunna säga att jag mår bra(vill egentligen inte jinxa det, men det är skönt att säga det), så, jag mår bra ikväll. Tankarna flyger ibland mot att "Nä, det är bara en fas. Det är ju såhär det blir hela tiden, jag mår pissdåligt sen mår jag helt plötsligt asbra! Det är inte påriktigt och det kommer vända när somhelst."
 
Och ja, det kanske har varit så i perioder, jag har skiftat. Men egentligen tror jag inte att jag mått bra då när jag trott det, jag tror det många gånger bara var någon slags överlevnadsinstinkt. Kanske. Jag vet inte. Men det jag vet nu, det är att jag mår faktiskt bra just nu ikväll.
 
För att jag har gjort saker, städat, tvättat, stretchat, mediterat, läst and so on. Jag har inte låtit mina negativa tankar och min nervositet och ångest styra mig. Jag har påriktigt nästan kontrollerat mina tankar idag. Det här låter flummigt.. men förhoppningsvis fattar ni.
 
Jag är ofcourse fortfarande toknervös och livrädd över att uni börjar på måndag, jag är smånervös över pengar och lite dittan och dattan. Men jag vet att allt löser sig. Och to be honest, jag tog mig in på Universitetet så hur dum kan jag vara? Inte så jättekorkad faktiskt. (Booztar mig själv.)
 
Jag har varit clean and sober i över 16 månader. Det finns mat i mitt kök. Jag har drömmar. Jag har nära och kära. Jag kastar inte bort mitt liv längre och jag är inte på samma plats som för ett år sen eller två. Jag går framåt. Ibland glömmer jag bort det. Men idag har jag påmint mig själv. Ikväll mår jag bra.