31/08 - I'll break everything

It feels like I'm under the surface,
no air in my lung
no one to talk to
no one to touch
no one that can hear me
hear me screaming, crying, fighting for my life.
It feels like I'm on my own.
Hela sommaren har jag jobbat på hemtjänsten och stortrivts, det gick hur bra somhelst och alla var trevliga och hjälpsamma, både kollegor och vårdtagare. Nu har jag varit ledig i två veckor. Imorgon börjar jag jobba klockan 12 igen. Jag är fullkomligt panikslagen. Prestationsångest gissar jag på. Vill inte göra fel, inte ett enda litet misstag vill jag göra. Jag klarar inte av det. Första dagarna jag jobbade där var jag nervös, men det kändes som att det var okej om jag gjorde något fel. Det var första gången för mig och jag var vikarie. Jag är fortfarande vikarie och jag har bara jobbat där en sommar. Men den här gången känns det som att jag ska klara allt, veta allt, inte begå något misstag. Det känns som att alla förväntar sig det and I don't wanna let anybody down.
Jag vet att världen inte går under om jag kommer kvart över åtta till en vårdtagare som egentligen vill att man ska vara där fem över åtta. Men jag hatar att göra fel. Jag hatar det. Perfektionist. Tänk om dom som jobbar där kommer tycka att det är jobbigt att jag kommer dit och jobbar? Att jag är ivägen, att jag är en snorunge som inte kan något.

Helst av allt skulle jag vilja ligga kvar under täcket hela jävla dagen imorgon, inte röra en fena, spela död, försvinna från jordens yta för några timmar. Men det går inte. Det ska jag inte. Jag ska ta tag i mina jävla rädslor. Rädslor som jag inte vet var dom kommer ifrån. Men någon dag måste man ta tag i dom och övervinna allt. Vinna över sitt inre mörker.

Exempelvis springa upp och ned för en trapp till källaren och slutligen kunna springa ned med släckta lampor och stängd dörr. Och inte vara rädd längre.


Enda gången man kanske verkligen ska vara rädd är om någon riktar en laddad pistol mot tinningen. Då får man vara rädd. Men jag lär inte hamna i den situationen, så jag bör inte vara rädd. Jag kan övervinna allt.