It's gonna take a lifetime. Put some sparkle on it.

Det där med att få till en fungerande vardag är fan kruxigare än jag kunnat tro.
 
Man måste hitta en bra sömnrutin, inte sova för länge på dagen för då blir det zombiemode, men inte kliva upp alltför tidigt heller. Och har man en energinivå som inte räcker till en hel dag måste man även ta en powernap någon gång under dagen. Men även den får inte tas för sent, för då kan det bli svårt att somna på kvällen, men den får inte tas för tidigt heller, för då finns det risk att man somnar 20.00 och vaknar 01 pigg som en mört.
 
Som sjukskriven kan man fylla vardagen med vad man vill. Men hur fyller man den rätt då? Man måste ha en mix av vettiga saker, som att skriva, läsa, promenera, "plugga" osv. Glöm heller inte bort att göra ingenting, slappna av, se en film, ta det lugnt. Du får inte satsa allt du har i något, för risken finns att du kraschar, men satsa inte för lite heller, för du vill inte stå still.
 
Du vill gå framåt. I lagom takt. I en bra takt. Göra rätt saker, utvecklas, gå i värderad riktning. Balans. Det är balans du söker. Men helt ärligt nu, är det verkligen möjligt att uppnå balans? Existerar det? Jag kan eventuellt sträcka mig till att det närmsta balans du någonsin kommer att uppnå är när du ständigt strävar efter den.
 
Men det är svårt.
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska hitta dit, hjärnan ställer till det, såklart. On eller off. Jag vill fixa allt på en gång, planerar hela veckan ut på minuten eller så kan jag inte för mitt liv komma på eller hitta ork till att göra en enda grej på hela dagen. Fast nä, nu är jag fast i det gamla(visst är ni med mig i att jag skriver samtidigt som jag tänker?), jag har blivit bättre. Jag tror (TROR!) att jag fått in en frukostrutin, jag kan inte minnas om den någonsin existerat, möjligtvis när jag var liten och bodde hemma, men nu, jag tror jag har det. Oh well, jag gör saker, men jag är aldrig nöjd. Jag vill mer. Jag vill något stort. Och det är frustrerande att jag inte bara kan trolla mig till den plats jag vill vara på. Jag måste snubbla mig dit. Tillslut så når jag fram. Eventuellt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: