17 december

Känslan när man vaknar på morgonen och inser, innan man ens klivit upp ur sängen, att man glömde köpa kaffe igår. Det tog ett tag att lämna sängen med den vetskapen. Men jag tog mig upp. Jag kämpade. Jag stred. och jag tog mig till soffan.
 
Nä, for real. Jag har inget kaffe. Eller jag har något slags kaffe, men tror inte vi har rätt grej för att använda det. Ska strax gå till köket och undersöka saken. För det här går ju inte.
 
Och är det inte roligt, att varenda gång man bestämmer sig för att börja träna/röra på sig mer, och till och med hinner starta. Då Vipps! Så vaknar man upp och känner att "Nää, men vafan, varför inte börja bli sjuk?" Min hals är inte 100%. Så jag förväntar mig att en förkylning komma skall, hade ju varit fint om den försvann innan jul iaf!
Men jag ska ändå ta mig i kragen och gå ut och gå. Men först kaffe. Och kanske vänta nån timma, när är det egentligen ljusast ute nowadays?
 
Ska även vika kläder. Hela lägenheten är full....Kaos när man glömmer tvätten i maskinen och inte hinner köra den i torktumlaren/skåpet. Värt.
 
Nu till något annat; Jag gick den här gången in med inställningen att jag skulle gilla julen! Det började bra. Julpyntade, drack glögg, åt pepparkakor, tittade på lucia, ätit julbord, gav julkalendern en chans (som dessvärre för ubertråkig, men den kanske är till för barnen..). Men, nu börjar jag fasen tröttna på julpyntet! Så Note to next year; Börja inte julpynta så tidigt.
 

Luciamorgon!

Surprise! Här är jag!
 
Efter ännu en natt med kass sömn så gav jag upp för ett tag sen. Startade tvn och tittade på lucia, konstaterade att jag hörde påriktigt inte ett ord av vad dom sjöng. Jag hörde mest ooh aaa osv, men det lät ju iallafall bra. Sedan gick jag in till badrummet och tog fram ricinoljan och började smörja hårbotten i hopp om att håret ska växa och kanske må lite bättre. När jag stod där geggig och äcklig så insåg jag "Jag kan ju fan börja blogga igen!"
 
Hur många gånger har jag inte tänkt den tanken och gjort ett försök? Men nu är jag arbetslös och är tammetusan vaken nästan dygnet runt känns det som. Men varje dag, efter nyhetsmorgon(som just nu talar om Donald Trump och visade ett klipp av Anonymous och jag blev lycklig i själen. Go Anon!) och Malou efter tio så blir jag alltid uttråkad. Städa och diska har jag blivit grym på! Och sitta och fantisera om saker jag vill köpa till lägenheten och mig själv. Och saker jag vill göra. Däribland skriva, classic Anja "åh, jag vill skriva. Min största dröm är att skriva en bok. Jag kan ju iaf börja skriva noveller. Eller bara en sida. En mening kanske." Skriver ingenting.
 
Så nu bloggar jag. Jag har all tid i världen till det.
 
Däremot. Vad fan ska jag skriva om? Det återstår. Jag brukar ju vara expert på svammel.
 
(och jag hoppas att ni som följer mig på instagram har sett min ambitiösa adventsljusstake! Jag tände just tredje ljuset. Visst är det rätt dag?)